Ingrediënten
1 kg. winterpeen
2el. olijfolie
1tl. knoflookpoeder
2tl. komijnzaad
2tl. gerookte paprikapoeder
zout en peper
50 gr. parmezaanse kaas (of Pecorino)
platte peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (220°C elektr. /200°C heteluchtoven.
Schil de winterpeen (met een dunschiller), snijd deze doormidden (in de breedte) en snijd vervolgens in frieten van ca. 1-2 cm dik.
Meng de wortels in een kom met de olijfolie, het knoflookpoeder, het komijnzaad, het paprikapoeder en wat zout en peper. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng alles goed door elkaar zodat alle wortels rondom bedekt zijn met de kruiden en de kaas.
Leg de wortels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
Als laatste zet je de oven op de grillstand en verhoog je de oventemperatuur met 20°C, om de frieten nog 5-10 minuten te grillen tot ze bruin beginnen te kleuren.
Meng ondertussen de mayonaise en de sriracha tot een gladde saus. Voeg eventueel wat paprikapoeder toe.
Serveertip
Bestrooi de wortelfrietjes met nog wat extra kaas en de peterselie en serveer met de mayonaise apart in een schaaltje.
Dippen maar!